nieuws

Kabelproducent TKH ziet vraag naar energiekabels toenemen

bouwbreed Premium

Kabelproducent TKH heeft afgelopen jaar de omzet met ruim 22 procent opgevoerd tot 838 miljoen euro. Het bedrijf profiteerde onder meer van de groei in de bouw en -installatiemarkt. Dat heeft topman Alexander van der Lof gisteren bekendgemaakt.

De bestuursvoorzitter van het voormalige Twentsche Kabel zag de nettowinst met 27,5 procent toenemen tot 45,1 miljoen. Dat was meer dan waarop hij had gerekend. Van der Lof hield eerder nog rekening met een winstsprong van maximaal 20 procent.
De omzetgroei van TKH werd voor de helft veroorzaakt door overnames. Autonoom bedroeg de groei 11 procent. Volgens Van der Lof wist het bedrijf ook flink te profiteren van gunstige ontwikkelingen in de bouw- en installatiesector. Die hebben de afzet van kabels doen toenemen. TKH kon bovendien prijsstijgingen doorvoeren vanwege de hoge bezettingsgraad in de kabelindustrie. Dat had een verbetering van de marges tot gevolg.

Energiekabels

Ook de schaarste naar kabels voor de energiemarkt leidde tot rendementsverbetering. Het tekort wordt veroorzaakt door een sterke vraag naar energiekabels. Die is weer het gevolg van de inhaalslag van energiebedrijven in het opwaarderen en uitbouwen van de capaciteit van netwerken.
Volgens Van der Lof is TKH “goed op weg” om de doelstellingen voor 2009 te halen. Het bedrijf streeft naar een brutowinstmarge van 8 tot 9 procent en een rendement op het geïnvesteerde vermogen van 18 tot 20 procent. Deze bedroegen vorig jaar respectievelijk 7,6 en 15,5 procent.

Reageer op dit artikel