nieuws

IT-kosten obstakel bij mobiele technologie

bouwbreed Premium

Beslissers van bedrijven worstelen met de vraag hoe ze met it-kosten moeten omgaan. Dit vormt een obstakel bij het doen van investeringen in mobiele data-oplossingen, zo blijkt uit onderzoek van Marqit Research.

Beslissers van bedrijven worstelen met de vraag hoe ze met it-kosten moeten omgaan. Dit vormt een obstakel bij het doen van investeringen in mobiele data-oplossingen, zo blijkt uit onderzoek van Marqit Research.
Mobiele dataoplossingen zijn nodig om te werken volgens het Anytime, Anyplace en Anywhere-principe. Hierdoor kunnen bedrijven voldoen aan de eisen van een 24-uurs economie en de toenemende globalisering.
Beslissers beseffen wel dat mobiele informatietechnologie van kritisch belang is voor hun organisatie, maar directeuren en inkopers hebben moeite met het maken van een verantwoorde keuze. Bovendien zijn mobiele it-oplossingen die bestaande processen moeten verbeteren, niet altijd uit te drukken in opbrengsten. Dit maakt het lastig de investering te onderbouwen.
Marquit Research concludeert dat door deze ten onrechte ondergeschikte rol van it de behoeften van eindgebruikers onvoldoende aandacht krijgen. Hierdoor ontstaan in een later stadium problemen, zowel tijdens it-gebruik van medewerkers in het veld als tijdens het beheer binnen de organisiatie.

Reageer op dit artikel