nieuws

Houten luiken vragen geen onderhoud

bouwbreed Premium

Op Batibouw introduceert Lapeyre uit Halle in België luiken van dennenhout die in het geheel geen onderhoud vergen. Dat komt door de behandeling met Wood Protect, een door Lapeyre recent ontwikkeld procedé voor de verduurzaming van hout.

Op Batibouw introduceert Lapeyre uit Halle in België luiken van dennenhout die in het geheel geen onderhoud vergen. Dat komt door de behandeling met Wood Protect, een door Lapeyre recent ontwikkeld procedé voor de verduurzaming van hout.
Eerst wordt een mengsel van azijnzuur en vetzuren uit raap- en zonnebloemolie in een autoclaaf in de kern van het hout geperst. Later wordt het mengsel nogmaals op het hout aangebracht, nadat het is opgewarmd tot 140 graden. Als gevolg van de behandeling met Wood Protect is het hout bestand tegen alle weersinvloeden, insecten, termieten en ultraviolette straling. Het procedé is ook geschikt voor andere houtsoorten. Aan het hout is niet te zien dat het is behandeld.

Reageer op dit artikel