nieuws

Heijmans en Remmersschakel in fraudezaak

bouwbreed

Heijmans en Remmers zijn schakels in de verduistering van 9,9 miljoen euro uit het complex Eurocenter aan de Zuidas te Amsterdam. De bouwbedrijven kregen in november bezoek van opsporingsdienst FIOD-ECD omdat medewerkers verdacht worden van witwaspraktijken. Ten aanzien van de betrokken ondernemingen bestaan geen verdenkingen. De kwestie dateert uit 2004.

Heijmans en Remmers zijn schakels in de verduistering van 9,9 miljoen euro uit het complex Eurocenter aan de Zuidas te Amsterdam. De bouwbedrijven kregen in november bezoek van opsporingsdienst FIOD-ECD omdat medewerkers verdacht worden van witwaspraktijken. Ten aanzien van de betrokken ondernemingen bestaan geen verdenkingen. De kwestie dateert uit 2004.
Hoofdverdachte in de fraudezaak is een oud-directeur van Bouwfonds Jan van V. Philips Pensioenfonds bleek voor 143 miljoen euro het Eurocenter te kopen dat via Bouwfonds en Trimp 0x26 Van Tartwijk voor hoogstens 50 miljoen euro gebouwd mocht worden. Waar bleef het verschil van 93 miljoen? Het bouwrijp maken van het terrein kan slechts ten dele de verklaring zijn.
Het Financieele Dagblad ontdekte dat in relatie met het Eurocenter Bouwfonds aan Heijmans en Remmers het verzoek deed betalingen te verrichten via de voor hen onbekende bedrijven Durell en Universum. Achter beide ondernemingen steken stromannen van de verdachten in de fraudezaak. Zowel Heijmans als Remmers kreeg geen argwaan omdat het verzoek van een gerenommeerde ontwikkelaar kwam. Justitie schat de verduistering op 9,9 miljoen euro.

Reageer op dit artikel