nieuws

Hagemeyer nu echt in Franse handen

bouwbreed

Technisch handelshuis Hagemeyer gaat definitief over in Franse handen. Rexel doet het bod op zijn Nederlandse branchegenoot gestand, zo liet de Franse onderneming vrijdag weten. Het concern heeft nu 95,71 procent van alle uitstaande aandelen in handen.

Technisch handelshuis Hagemeyer gaat definitief over in Franse handen. Rexel doet het bod op zijn Nederlandse branchegenoot gestand, zo liet de Franse onderneming vrijdag weten. Het concern heeft nu 95,71 procent van alle uitstaande aandelen in handen.
Aandeelhouders hadden tot dinsdagmiddag de tijd om hun stukken aan te melden, waarbij Rexel een bod had gedaan van 4,85 euro per aandeel.
Daarmee waardeerden de Fransen Hagemeyer op in totaal ruim 3 miljard euro. Rexel zou zijn bod gestand doen als minimaal 66,67 procent van de aandelen zou zijn aangemeld.
Beleggers die hun aandelen nog niet hebben aangemeld krijgen daarvoor nog de tijd tot en met 25 maart gedurende de zogenoemde na-aanmeldingsperiode. Rexel heeft al wel een aanvraag gedaan voor het beëindigen van de beursnotering van Hagemeyer in Amsterdam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels