nieuws

Groene Hart

bouwbreed Premium

Het Nirov organiseert een prijsvraag voor ontwikkeling van het Groene Hart: Good Red Super Green. Bouwfonds financiert de wedstrijd, waarin teams met jonge ontwerpers meedingen naar de hoofdprijs van 15.000 euro.

Half februari ging de wedstrijd, die uit een ideeënronde en een ontwerpronde bestaat, van start. Over een jaar is de prijsuitreiking. Na een eerste ronde blijven drie teams over. Die teams ontvangen ieder sowieso een vergoeding van 6000 euro. Het beste ontwerp uit de tweede ronde wordt volgens Jooske Baris, projectleider bij het Nirov, mogelijk in de praktijk gebracht. De deelnemers van de prijsvraag bedenken een nieuwe, duurzame woon- en gebruiksvorm in het Groene Hart. Dit vereist deskundigheid op het gebied van landschapsarchitectuur, stedenbouwkunde, architectuur, planologie, ontwerp en exploitatie.

Praktijk

Elk team moet een ervaren kracht uit de beroepspraktijk hebben, maar ook minimaal twee jonge ontwerpers. Het Bouwfonds en het Nirov willen investeren in jong ontwerptalent tot 35 jaar.
De winnaars van de ontwerpersprijsvraag van 2005 Smart Start, wonen voor de stedeling – startten een eigen architectenbureau: GilletHeesenNouwens.

Reageer op dit artikel