nieuws

GOEDKOOP BELLEN MET EEN MEMORYSTICK

bouwbreed

GOEDKOOP BELLEN MET EEN MEMORYSTICK

GOEDKOOP BELLEN MET EEN MEMORYSTICK

U denkt wellicht: alweer een memorystick? Deze komt van Euphony, een Europese telecomprovider en energieleverancier. Euphony levert sinds kort ook Voice over IP (Voip) en zet daarbij een virtuele usb-telefoon op een memorystick in. De nieuwe dienst heet euVOX en is tot nog toe alleen verkrijgbaar in Nederland, Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, maar uitbreiding staat voor de deur. Het euVOX pakket bestaat uit een plug 0x26 play usb-stick met 512 MB werkgeheugen, die de 10 MB grote, grotendeels automatisch werkende communicatiesoftware bevat, een dual mono hoofdtelefoon met ingebouwde microfoon, een sleutelring en een snelstartgids. De Voip-verbinding werkt zowel met gewone breedbandverbindingen als met Wifi-hotspots en 3G-breedband. Voor de 100 euro die het pakket kost, krijgt de gebruiker 100 euro aan beltegoed, waarmee naar onder meer mobiele en gewone vaste nummers kan worden gebeld. EuVox is ontwikkeld door Deutsche Telekom in samenwerking met GOIP International. De dienst biedt naast gratis telefoongesprekken ook de mogelijk tot videoconferencing met andere euVox-gebruikers, waar ook ter wereld.

Reageer op dit artikel