nieuws

Gelijmd droogt sneller dan gemetseld

bouwbreed

Volgens Omnicol droogt een nat geworden gelijmde muur van baksteen sneller dan een met mortel gemetselde muur. Op een vochtige gelijmde muur krijgen mossen en algen daarom minder kans. Lijmen is kwalitatief beter dan metselen, stelt Omnicol. Het biedt bovendien meer mogelijkheden, zoals het aanbrengen van baksteenstrips tegen een plafond.

Volgens Omnicol droogt een nat geworden gelijmde muur van baksteen sneller dan een met mortel gemetselde muur. Op een vochtige gelijmde muur krijgen mossen en algen daarom minder kans. Lijmen is kwalitatief beter dan metselen, stelt Omnicol. Het biedt bovendien meer mogelijkheden, zoals het aanbrengen van baksteenstrips tegen een plafond.
Samen met Eternit, Desimpel en Terca heeft het bedrijf het Eter-Backer HD systeem ontwikkeld, een geventileerd gevel- en plafondsysteem. De basis is een houten constructie met desgewenst een spouw met isolatiemateriaal. Op de houten constructie komen vezelcementplaten, waarop baksteenstrips worden gelijmd. De voegen tussen de strips blijven open, om de indruk van een muur van gelijmde bakstenen te versterken. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een echte massieve baksteenmuur te kiezen, bijvoorbeeld met Omnifix PVM lijm van Omnicol. Het bedrijf heeft in Nederland een kantoor in Hedel.

Reageer op dit artikel