nieuws

Frans onderzoek veiligheid gaswerken

bouwbreed

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken laat een onderzoek instellen naar de veiligheid bij werkzaamheden aan of rond gasleidingen. Het onderzoek volgt op twee zware ontploffingen waarbij doden en gewonden vielen.

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken laat een onderzoek instellen naar de veiligheid bij werkzaamheden aan of rond gasleidingen. Het onderzoek volgt op twee zware ontploffingen waarbij doden en gewonden vielen.
In het centrum van Lyon ontplofte een met gas volgelopen ondergrondse parkeergarage nadat de leiding tijdens werkzaamheden door een graafmachine was stuk gestoten. Op het moment van de ontploffing was de brandweer met man en macht bezig de omliggende panden te ontruimen. Door de explosie kwam een brandweerman om het leven en liepen 41 mensen verwondingen op. De schade was groot. Drie maanden geleden leidde een soortgelijk ongeval in de Parijse voorstad Bondy tot een dode en 52 gewonden. “De regels zijn er maar worden niet altijd goed toegepast”, verklaart minister Alliot-Marie (BiZa) het onderzoek.

Reageer op dit artikel