nieuws

Foute procedure bij rioolzuivering Riel

bouwbreed

Waterschap de Brabantse Delta is de mist ingegaan bij het aanbesteden van de de rioolzuiveringsinstallatie van Riel. Ten onrechte is de verbouwing niet Europees aanbesteed. Ook bij twee andere projecten zijn fouten gemaakt, blijkt uit extern onderzoek in opdracht van het waterschap.

Waterschap de Brabantse Delta is de mist ingegaan bij het aanbesteden van de de rioolzuiveringsinstallatie van Riel. Ten onrechte is de verbouwing niet Europees aanbesteed. Ook bij twee andere projecten zijn fouten gemaakt, blijkt uit extern onderzoek in opdracht van het waterschap.
Bij de uitvoering van de Vierde Bergboezem is de keus voor een d0x26c-contract niet op de juiste manier genomen. Daarnaast zijn in het voortraject adviezen ten onrechte een op een gegund aan Arcadis en hadden meerdere offertes op zijn plaats geweest. Het waterschap berekende dat het bij elkaar gaat het om opdrachten met een gezamenlijke waarde van 250.000 euro.
Tevens blijken in enkele gevallen niet de juiste personen te hebben getekend voor opdrachten en facturen. De missers zijn vooral te wijten aan haast en onwetendheid, blijkt verder. Het waterschap heeft de procedures aangescherpt om nieuwe fouten te voorkomen.

Reageer op dit artikel