nieuws

Fout hout ontdekt in bouwprojecten EU

bouwbreed Premium

Milieudefensie heeft in vier bouwprojecten van de Europese Unie fout hout aangetroffen.

Milieudefensie heeft in vier bouwprojecten van de Europese Unie fout hout aangetroffen.
Het gaat om hout dat illegaal en destructief is gekapt in de Amazone, Centraal Afrika, Rusland en Indonesië. Milieudefensie ontdekte vuren, meranti, ipé en azobé zonder certificaat voor legaal of duurzaam bosbeheer.
Vandaag biedt de milieuorganisatie haar bevindingen aan aan eurocommissaris Dimas. Dan zal ook worden bekendgemaakt om welke bouwprojecten het gaat. In elk geval betreft het panden die door ‘Brussel’ zijn gefinancierd en waar de Europese Commissie zelf in is gehuisvest.
Milieudefensie wil dat Europa snel met bindende wetgeving komt die het gebruik van illegaal gekapt hout verbiedt. Andere meer vrijblijvende maatregelen van de Europese Commissie hebben te weinig soelaas geboden.
“De commissie houdt zelfs in haar eigen bouwprojecten het illegaal gekapte hout niet buiten de deur. Het is nu de hoogste tijd voor bindende milieuwetgeving om deze criminele handel tegen te gaan”, aldus Anne van Schaik van Milieudefensie.

Reageer op dit artikel