nieuws

Eurlings besluit in mei over private A4-Zuid

bouwbreed Premium

Minister Eurlings beslist in mei over het aanleggen van de private snelweg A4-Zuid.

De projectorganisatie legt momenteel de laatste hand aan een advies voor de bewindsman. Het ontbrekende deel in de Hoeksche Waard gaat tussen de 1,35 en 1,8 miljard euro kosten en levert met een bescheiden heffing binnen vijf jaar een miljard aan baten op. Daarbij gaat het om 3,4 cent per kilometer en een heffing van 11 cent in de spits.
Uit de analyse van de voorstellen van zeven marktcombinaties blijkt wel dat de gebiedsontwikkeling in alle gevallen wordt losgekoppeld van de infrastructuur en ondergebracht in afzonderlijke pps-contracten. De opbrengst van die investeringen kunnen ook nauwelijks bijdragen aan de financiering van de weg. Een ander opvallend punt is dat tol alleen zal succesvol zal zijn als ook tol wordt geïnd op de bestaande A4, A16, A17, A29, A58 en A59.

Reageer op dit artikel