nieuws

‘Eis garantie voor gezonde woning’

bouwbreed

Alvorens een nieuwe woning te betrekken moet de nieuwe bewoner een schriftelijke garantie van de bouwer of verhuurder eisen dat hij van het ventilatiesysteem niet ziek wordt.

Dat adviseert Martin Witte van het letselschadeadvocatenbureau SAP in Amersfoort.
Bouwers en de overheden laten volgens hem veel steken vallen waardoor de in nieuwbouw veel toegepaste balansventilatie met warmteterugwinning gezondheidsklachten veroorzaakt. “Als het zover is, heb je als bewoner een probleem.” Een vlotte oplossing ligt niet in het verschiet want, zo stelt hij, bedrijven en overheden onderschatten het probleem. “En de huur dan maar weer opzeggen of het huis te koop zetten, is ook niet eenvoudig.”
Als iedereen vooraf een garantie vraagt, valt die moeilijk te weigeren, denkt hij. Hij heeft zich onder meer gestort op de problemen in Vathorst, waar bewoners massaal klaagden dat ze ziek werden in hun nieuwe woning.

>Nieuws 2

Reageer op dit artikel