nieuws

Ecologische verbinding

bouwbreed Premium

De aanleg van ecoduikers onder de A50 bij Apeldoorn moet dieren in staat stellen veilig de snelweg te kunnen oversteken. Boorbedrijf Van Visser 0x26 Smit-Hanab uit Papendrecht werken aan de noordelijke buis. Het is een zogenaamde natte duiker, bestemd voor dieren die zich via water verplaatsen. De zuidelijke buis wordt een droge ecoduiker. Het aanbrengen van de duikers duurt twee á drie maanden. Aanleiding voor de werkzaamheden is de aanleg van een park in Zuidbroek, waar veel aandacht is voor ecologie. Via de ecoduikers ontstaat er een ecologische verbinding tussen het parkin Zuidbroek en het gebied de Weteringse Broek. Foto: APA/Sjef Prins

De aanleg van ecoduikers onder de A50 bij Apeldoorn moet dieren in staat stellen veilig de snelweg te kunnen oversteken. Boorbedrijf Van Visser 0x26 Smit-Hanab uit Papendrecht werken aan de noordelijke buis. Het is een zogenaamde natte duiker, bestemd voor dieren die zich via water verplaatsen. De zuidelijke buis wordt een droge ecoduiker. Het aanbrengen van de duikers duurt twee á drie maanden. Aanleiding voor de werkzaamheden is de aanleg van een park in Zuidbroek, waar veel aandacht is voor ecologie. Via de ecoduikers ontstaat er een ecologische verbinding tussen het parkin Zuidbroek en het gebied de Weteringse Broek. Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel