nieuws

Duurzaam vastgoed oogappel ondernemers

bouwbreed

Een meerderheid van de topbestuurders van internationaal actieve bedrijven vindt de voordelen van de bevordering van duurzaamheid opwegen tegen de kosten. Anders omgaan met vastgoed speelt voor hen een centrale rol.

Onderzoek, verricht door Economist Intelligence Unit (EIU), wijst uit dat 80 procent van de leidinggevenden niet verwacht dat extra zorg voor duurzaamheid geen stijging van de winst oplevert. Wel worden mogelijkheden gezien tot kostenbesparing, het ontsluiten van nieuwe markten en een verbetering van het imago.
Uit een enquête van EIU onder 1254 topbestuurders komt naar voren dat 19 procent van de ondernemers efficiënter energiegebruik de hoogste prioriteit geeft. Een op de drie ondervraagden noemt verbetering van het milieu rond de eigen vestigingen belangrijk. Een kwart is bezig met terugdringing van de uitstoot van broeikasgassen. Voor 37 procent van de ondernemers is het wereldkundig maken van de prestaties op milieugebied van de hoogste prioriteit. Over de realisatie van de eigen beleidsvoornemens ten aanzien van de duurzaamheid zijn de ondernemers pessimistisch. Gemiddeld slechts 4,8 van de 16 beleidsrichtlijnen blijkt te worden uitgevoerd. Het rapport van de EIU wordt ondersteund door bedrijven als Jones Lang LaSalle, PriceWaterhouseCoopers en Bank of America.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels