nieuws

Draka profiteert van gunstige bouwmarkt

bouwbreed

Draka heeft in 2007 de resultaten flink weten op te voeren. De kabelproducent behaalde een nettowinst van 93 miljoen euro, tegen bijna 22 miljoen euro in 2006.

Het concern profiteerde onder meer van de positieve ontwikkelingen in de Europese bouwsector. Ook was er veel vraag naar glasvezelkabels.
Het winstcijfer is hoger dan de 85 miljoen euro die het bedrijf zelf had verwacht. Het bedrijfsresultaat kwam met 146 miljoen euro (plus 61 procent) vrijwel overeen met de eigen doelstelling van 145 miljoen euro.
De omzet van het beursgenoteerde bedrijf uit Amsterdam steeg met 11 procent tot 2,8 miljard euro. De helft van de groei was te danken aan overnames in Duitsland, de Verenigde Staten en China.
Draka is “voorzichtig optimistisch” over 2008, gezien de solide start van het jaar. Het bedrijf verwacht komend jaar een volumegroei van 2 à 3 procent op de wereldwijde kabelmarkt.
Afgelopen jaar steeg de wereldwijde vraag naar kabels met ongeveer 4 procent. De groei was het sterkst in het eerste halfjaar. In de tweede helft verzwakte de markt door de neergang van de Amerikaanse economie.
Belangrijke groeimotors blijven opkomende economieën in Oost-Europa, het Verre Oosten, India en Latijns-Amerika.

Reageer op dit artikel