nieuws

De Key opent fabriekvoor wooncontainers

bouwbreed Premium

Woonstichting De Key opent in Amsterdam een fabriek voor wooncontainers. Daar worden containers geschikt gemaakt voor bewoning. Ze worden voorzien van onder meer wanden en vloeren waar later keukens en badkamers worden ingebouwd. In de fabriek leren jongeren tussen 15 en 18 jaar onder begeleiding van ervaren vaklieden in de praktijk een beroep. Zij werken minstens twee dagen per week in de fabriek. Hun opleiding duurt zes maanden. Jaarlijks worden zo 200 containers afgewerkt. De Key heeft het initiatief genomen vanuit een nieuw bedrijfsonderdeel waarbij maatschappelijke ontwikkelingen centraal staan. Zo moeten zwerfjongeren, tienermoeders en gehandicapten weer aan de slag komen.

Woonstichting De Key opent in Amsterdam een fabriek voor wooncontainers. Daar worden containers geschikt gemaakt voor bewoning. Ze worden voorzien van onder meer wanden en vloeren waar later keukens en badkamers worden ingebouwd. In de fabriek leren jongeren tussen 15 en 18 jaar onder begeleiding van ervaren vaklieden in de praktijk een beroep. Zij werken minstens twee dagen per week in de fabriek. Hun opleiding duurt zes maanden. Jaarlijks worden zo 200 containers afgewerkt. De Key heeft het initiatief genomen vanuit een nieuw bedrijfsonderdeel waarbij maatschappelijke ontwikkelingen centraal staan. Zo moeten zwerfjongeren, tienermoeders en gehandicapten weer aan de slag komen.

Reageer op dit artikel