nieuws

De Bijenkorf gesloopt

bouwbreed

Sloopbedrijf A. Jansen is bezig met het afbreken van verpleegstersflat De Bijenkorf in Rosmalen. Tegen de sloop, en de nieuwbouw door GGZ Oost-Brabant, is geprotesteerd door de voormalige krakers en door enkele kunsthistorici en heemkundigen. In de woontoren blijken namelijk twee bijzondere kunstwerken van glas te zijn opgenomen die door de sloop vernietigd dreigen te worden. De raad van bestuur van GGZ Oost-Brabant heeft nu beloofd een reproductie van De Bijenkorf in de nieuwbouw op te nemen.

Sloopbedrijf A. Jansen is bezig met het afbreken van verpleegstersflat De Bijenkorf in Rosmalen. Tegen de sloop, en de nieuwbouw door GGZ Oost-Brabant, is geprotesteerd door de voormalige krakers en door enkele kunsthistorici en heemkundigen. In de woontoren blijken namelijk twee bijzondere kunstwerken van glas te zijn opgenomen die door de sloop vernietigd dreigen te worden. De raad van bestuur van GGZ Oost-Brabant heeft nu beloofd een reproductie van De Bijenkorf in de nieuwbouw op te nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels