nieuws

Corio noteert winst van 801,5 miljoen euro

bouwbreed

Vastgoedbedrijf Corio heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 801,5 miljoen euro, een kwart meer dan in 2006. Het directe beleggingsresultaat van Corio, de winst uit huuropbrengsten, kwam uit op 203,1 miljoen euro tegen 197,7 miljoen euro in 2006. Het indirecte resultaat, dat gebaseerd is op de waardestijging van het beheerde vastgoed, nam toe van 443 naar 598,4 miljoen euro. Beide cijfers zijn hoger dan verwacht.

Vastgoedbedrijf Corio heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 801,5 miljoen euro, een kwart meer dan in 2006. Het directe beleggingsresultaat van Corio, de winst uit huuropbrengsten, kwam uit op 203,1 miljoen euro tegen 197,7 miljoen euro in 2006. Het indirecte resultaat, dat gebaseerd is op de waardestijging van het beheerde vastgoed, nam toe van 443 naar 598,4 miljoen euro. Beide cijfers zijn hoger dan verwacht.
Corio beheerde eind vorig jaar onroerend goed ter waarde van in totaal 6,5 miljard euro. Dat was een jaar eerder 1 miljard euro minder. Het bedrijf stelt voor om zijn aandeelhouders over 2007 een dividend uit te keren van 2,60 euro per aandeel. Dat is 7 cent per aandeel meer dan in 2006.
Voor het lopende jaar verwacht Corio een toename van de huuropbrengsten van de detailhandeltak met minstens 10 procent. Het bedrijf gaf geen prognose voor het directe beleggingsresultaat in dit jaar. Het wacht af hoe de verkoop van het grootste deel van zijn kantoren en bedrijfspanden verloopt.

Reageer op dit artikel