nieuws

Concordia

bouwbreed

Het hijsen van de kap op de korenmolen Concordia in Ede is in volle gang. Het bouwwerk uit 1865 wordt in oude glorie hersteld door het Zwartebroekse molenmakersbedrijf Berkhof. De molen is omringd door hoge gebouwen; daarom wordt hij iets verhoogd om ruk- en valwinden te kunnen opvangen. Om de molen veilig te kunnen laten draaien worden geen traditionele oud-Hollandse valwieken, maar moderne fokwieken met remkleppen.

Het hijsen van de kap op de korenmolen Concordia in Ede is in volle gang. Het bouwwerk uit 1865 wordt in oude glorie hersteld door het Zwartebroekse molenmakersbedrijf Berkhof. De molen is omringd door hoge gebouwen; daarom wordt hij iets verhoogd om ruk- en valwinden te kunnen opvangen. Om de molen veilig te kunnen laten draaien worden geen traditionele oud-Hollandse valwieken, maar moderne fokwieken met remkleppen.

Reageer op dit artikel