nieuws

Boskalis krijgt schade aan zuiger uitbetaald

bouwbreed

Baggeraar Boskalis heeft overeenstemming bereikt met alle verzekeraars over de uitkeringen voor de schade aan de mega hopperzuiger WD Fairway. Het schip werd vorig jaar maart aangevaren bij de Chinese havenstad Jianjin door het grote containerschip Joanna.

Baggeraar Boskalis heeft overeenstemming bereikt met alle verzekeraars over de uitkeringen voor de schade aan de mega hopperzuiger WD Fairway. Het schip werd vorig jaar maart aangevaren bij de Chinese havenstad Jianjin door het grote containerschip Joanna.
De verzekeraars hebben vastgesteld dat sprake is van een zogenoemd constructive total loss en betalen Boskalis nu in totaal 167 miljoen euro. Daarvan is 40 miljoen al in 2007 ontvangen.
De financiële afwikkeling leidt voor Boskalis tot een eenmalige bate van 100 miljoen voor belasting. Dit bedrag zal in het resultaat van 2008 worden verwerkt. De baggeraar schatte vlak na het scheepsongeval in dat dit het bedrijf 25 tot 30 miljoen omzet zou schelen en 5 tot 7 miljoen bruto winst. Die schade wordt nog verhaald op de eigenaar van de Joanna, Mediterranean Shipping Company.

Reageer op dit artikel