nieuws

Bilfinger en Siemensin therapiecentrum

bouwbreed Premium

Bilfinger Berger en Siemens hebben het grootste publiek-private samenwerkingsproject in de Duitse gezondheidszorg binnengehaald. Voor een kwart miljard euro verrijst in Kiel een therapiecentrum voor de kankerbestrijding.

Bilfinger Berger en Siemens hebben het grootste publiek-private samenwerkingsproject in de Duitse gezondheidszorg binnengehaald. Voor een kwart miljard euro verrijst in Kiel een therapiecentrum voor de kankerbestrijding.
Het consortium waarin Bilfinger Berger en Siemens ieder voor de helft deelnemen, zorgt zowel voor de financiering en planning als de bouw van het centrum. Tot de opdracht behoort tevens het beheer gedurende een periode van 25 jaar. Bilfinger Berger steekt 10 miljoen euro aan eigen middelen in het project.
In het medische centrum in de Noord-Duitse stad Kiel zal de deeltjestherapie ingezet worden tegen kanker. De nieuwe techniek met hoog-energetische bestraling van tumoren door deeltjes, is effectiever dan de gebruikelijke methodes en kent minder nevenwerkingen. Vanaf 2012 worden jaarlijks in Kiel circa 3000 patiënten behandeld.

Reageer op dit artikel