nieuws

Bestaande koopwoning 4,5 procent duurder

bouwbreed

De huizenmarkt voor bestaande woningen trekt aan. In februari vonden 4 procent meer transacties plaats dan in dezelfde maand vorig jaar. Het prijsniveau steeg volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek met 4,5 procent.

De huizenmarkt voor bestaande woningen trekt aan. In februari vonden 4 procent meer transacties plaats dan in dezelfde maand vorig jaar. Het prijsniveau steeg volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek met 4,5 procent.
De getalsmatige groei van 4 procent geeft een vertekend beeld. Februari telde vanwege het schrikkeljaar een dag meer. De schrikkeldag viel bovendien op vrijdag, wat aan het einde van de maand gewoonlijk verreweg de drukste koopdag is. Op vrijdag 29 februari vond 15 procent van de transacties plaats.

Reageer op dit artikel