nieuws

BAM zet in oppassiefhuizen

bouwbreed

BAM Woningbouw gaat komende jaren fors meer energiezuinige huizen bouwen. Dat is de Bunnikse aannemer overeengekomen met de stichting Natuur en Milieu. Streven van BAM is om in twee jaar tijd minimaal tien projecten te realiseren volgens het zogenoemde passiefhuis-principe. Dat kan nieuwbouw en renovatie zijn. Passiefhuizen zijn woningen die vier tot vijf keer energiezuiniger zijn dan wettelijk verplicht is.

BAM Woningbouw gaat komende jaren fors meer energiezuinige huizen bouwen. Dat is de Bunnikse aannemer overeengekomen met de stichting Natuur en Milieu. Streven van BAM is om in twee jaar tijd minimaal tien projecten te realiseren volgens het zogenoemde passiefhuis-principe. Dat kan nieuwbouw en renovatie zijn. Passiefhuizen zijn woningen die vier tot vijf keer energiezuiniger zijn dan wettelijk verplicht is.
Het bouwbedrijf zal ook duurzaam geproduceerd FSC-hout gebruiken en schadelijk koper, lood en zink vermijden. Bovendien zal BAM Woningbouw de uitstoot van fijnstof door vrachtwagens en bouwmachines terugdringen.
De stichting Natuur en Milieu is buitengewoon verheugd over het akkoord. “Een grote bouwonderneming als BAM kan de Nederlandse markt in beweging krijgen”, zegt directeur Mirjam de Rijk.
Op het Rotterdamse Noordereiland renoveert BAM Woningbouw momenteel een kleinschalig woonblok volgens het passiefhuis-principe. De gevels, daken en vloeren van veertien appartementen krijgen superisolatie, de kozijnen drievoudig isolatieglas. Zonneboilers zorgen voor warm water. Frisse lucht komt van balansventilatie met warmteterugwinning.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels