nieuws

Architectuur envormgeving in de klas

bouwbreed

Op tien plaatsen in Nederland krijgen leerlingen in het voortgezet onderwijs en medewerkers van culturele instellingen les in vormgeving en architectuur. In Heerlen gebeurt dat op 27 maart in het Glaspaleis, liet de gemeente gisteren weten.

Op tien plaatsen in Nederland krijgen leerlingen in het voortgezet onderwijs en medewerkers van culturele instellingen les in vormgeving en architectuur. In Heerlen gebeurt dat op 27 maart in het Glaspaleis, liet de gemeente gisteren weten.
Het betreft het programma Spacesoup, een online lesprogramma (www.spacesoup.nl) dat architectuur en vormgeving in de klas brengt.
Op de website zijn inspirerende animaties, filmpjes, foto’s, interviews en teksten te vinden die de wereld van architectuur en vormgeving toegankelijk maken. In Spacesoup staat de eigen leefomgeving centraal. Leerlingen leren kijken naar de eigen omgeving en die van anderen. Met lokale instellingen gaan ze actief aan de slag om met het ontwerpproces oplossingen te vinden voor problemen die ze signaleren.
Spacesoup is ontwikkeld voor Culturele Kunstzinnige Vor-ming (CKV). Het programma is ontstaan vanuit de idee dat architectuur en vormgeving een plaats in het onderwijs verdienen. Ook speelt Spacesoup in op ontwikkelingen in het onderwijs. Het programma combineert competentiegericht met prestatiegericht leren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels