nieuws

Arcelor Mittal schakelt rechter in over Wabush

bouwbreed Premium

Staalgigant Arcelor Mittal sleept US Steel Canada en Cleveland-Cliffs voor de rechter om hen te dwingen hun belangen in mijnbouwer Wabush te verkopen aan dochter Dofasco. Volgens het staalbedrijf hebben beide bedrijven vorig jaar augustus ingestemd met verkoop van hun belangen in de joint venture maar zijn zij daar tien dagen geleden op terug gekomen.

Staalgigant Arcelor Mittal sleept US Steel Canada en Cleveland-Cliffs voor de rechter om hen te dwingen hun belangen in mijnbouwer Wabush te verkopen aan dochter Dofasco. Volgens het staalbedrijf hebben beide bedrijven vorig jaar augustus ingestemd met verkoop van hun belangen in de joint venture maar zijn zij daar tien dagen geleden op terug gekomen.
Arcelor Mittal wil de mijnbouwer die zogenoemde pallets, stalen bolletjes, produceert, volledig in handen krijgen. De overname past goed in de strategie van
Arcelor Mittal om zijn productie van pallets op de middellange termijn jaarlijks met ongeveer 3,5 miljoen ton te verhogen. Dat zou het staalconcern dichter bij het doel brengen om voor 75 procent zelfvoorzienend te zijn op het gebied van de aanlevering van ijzererts.

Reageer op dit artikel