nieuws

Accoya-hout krijgt Ei van Columbus

bouwbreed

Het bedrijf Titan Woods heeft voor zijn houtproduct accoya de nationale duurzaamheidsprijs ‘Het ei van Columbus’ gekregen. Het product viel in de prijzen omdat de duurzame houtsoort volgens de jury “een slimme oplossing is voor een groot probleem”. Het product accoya won omdat het gezien wordt als een mooi voorbeeld van een technische innovatie dat een heleboel problemen in de houtsector kan oplossen.

Het bedrijf Titan Woods heeft voor zijn houtproduct accoya de nationale duurzaamheidsprijs ‘Het ei van Columbus’ gekregen. Het product viel in de prijzen omdat de duurzame houtsoort volgens de jury “een slimme oplossing is voor een groot probleem”. Het product accoya won omdat het gezien wordt als een mooi voorbeeld van een technische innovatie dat een heleboel problemen in de houtsector kan oplossen.
Titan Wood behandelt hout met azijnzuuranhydride, waardoor het hout niet meer krimpt of uitzet en goed bestand is tegen rot. Door de behandeling kan zacht hout worden gebruikt voor kozijnen, deuren en bruggen. Volgens de jury is accoya een goede vervanger van tropische houtsoorten. “Het kan ons hier in Nederland voorzien van een verduurzaamd product, maar heeft ook potentie om in de wereld een positief effect te hebben op het beheer van regenwouden voor nu en later”, aldus het juryrapport.

Reageer op dit artikel