nieuws

Wonen en groen in oude steenfabriek

bouwbreed

Rheden geeft het terrein van de voormalige steenfabriek De Groot bij de IJssel een nieuwe invulling. De gemeenteraad is akkoord met het plan RiverStone, dat voorziet in woningen, recreatiefuncties en natuurontwikkeling.

Rheden geeft het terrein van de voormalige steenfabriek De Groot bij de IJssel een nieuwe invulling. De gemeenteraad is akkoord met het plan RiverStone, dat voorziet in woningen, recreatiefuncties en natuurontwikkeling.
Het karkas van de steenfabriek was de gemeente al jaren een doorn in het oog. Het plan bevindt zich nog in een schetsfade. Het college geeft opdracht voor drie varianten, die wezenlijk moeten verschillen in bouwvolume en aantal woningen. De steenfabriek ligt in een open gebied van 12 hectare tussen Velp en Rheden. De gemeente wil het groene karakter van het gebied veiligstellen en waar mogelijk vergroten. De eigenaar van RiverStone, die een nieuw procedé heeft ontwikkeld om uit vervuilde afvalstoffen nieuwe bakstenen te maken, laat een nieuwe steenfabriek bouwen, waarschijnlijk in Noord-Holland.

Reageer op dit artikel