nieuws

Wijma Kameroen heeft FSC-certificaat terug

bouwbreed

Houtbedrijf Wijma Kampen heeft het opgeschorte FSC-certificaat voor een van haar bosconcessies in Kameroen terug.

Houtbedrijf Wijma Kampen heeft het opgeschorte FSC-certificaat voor een van haar bosconcessies in Kameroen terug.
Volgens adjunct-directeur Ad Wesselink van de houthandelaar uit Kampen moest hij daarvoor vooral achterstallig papierwerk inlopen. Sinds het afgeven van het certificaat eind 2005 waren nieuwe werkwijzen ontstaan die het bedrijf nog niet had verwerkt in het kwaliteitshandboek. Hierdoor besloot de auditer van bureau Veritas vorig voorjaar het certificaat op te schorten. De verschillen tussen wat in het bos gebeurt en wat er in het handboek stond beschreven waren te groot geworden.
Inmiddels is volgens Wesselink gekozen voor een handzamer opzet en is het kwaliteitshandboek vervangen door een stelsel van protocollen: een socio-economisch- , een milieu-, een monitoring- en een conserveringwaardeprotocol.
De opschorting volgde vorig jaar na afloop van de kap. Begin dit jaar, vlak voor het kapseizoen, was de certificatie weer op orde. Het bedrijf leed weinig productieverlies.

Reageer op dit artikel