nieuws

Westraven voorbeeldig prototype

bouwbreed Premium

Architectenbureau cepezed won dit jaar de Daylight Award met, zoals de jury het omschreef “Een voorbeeld op elk gebied.” Dat voorbeeld is het in Utrecht naast de A12 gelegen kantoor Westraven van Rijkswaterstaat, dat zowel van binnen als van buiten een grootscheepse renovatie annex transformatie onderging.

Architectenbureau cepezed won dit jaar de Daylight Award met, zoals de jury het omschreef “Een voorbeeld op elk gebied.” Dat voorbeeld is het in Utrecht naast de A12 gelegen kantoor Westraven van Rijkswaterstaat, dat zowel van binnen als van buiten een grootscheepse renovatie annex transformatie onderging.
In het door Uitgeverij 010 uitgebrachte boek ‘Prototypen’ wordt Westraven uitgebreid besproken als het meest actuele van de tientallen opmerkelijke projecten die het bureau via een vergaande integratie van ontwerp- en bouwproces heeft gerealiseerd. Want dat is het cepezed van Jan Pesman, Michiel Cohen en sinds enige jaren ook Ronald Schleurholts ten voeten uit: met een hoge graad van perfectie complexe bouwopgaven reduceren tot heldere, open en transparante ruimten die de weelde van de eenvoud ademen, aldus architectuurpublicist Piet Vollaard in het voorwoord. Het boek bevat naast de vele projectbesprekingen een achttal inhoudelijke bijdragen van vakgenoten, architectuurpublicisten, bouwinnovators en cepezed-medewerkers.

Reageer op dit artikel