nieuws

VS enige minpunt voor goed draaiend Ciments Français

bouwbreed

Ciments Français heeft in 2007 bijna 7 procent meer omzet gedraaid dan in 2006. Alleen Noord-Amerika leverde minder omzet op. Azië leverde 23 procent op.

Met een omzet van 4,7 miljard euro was 2007 voor de Franse cement­reus een goed jaar, concludeert topman Yves RenéNanot. De groei is voor 6 procent autonoom en voor 3 procent te danken aan de volledige consolidatie van de Indiase dochters en de aankopen in cement in China en Koeweit en van ready-mixed beton in Egypte en Noord-Amerika. Wisselkoersverliezen hadden een negatief effect van 2,1 procent.
Het vierde kwartaal van vorig jaar was de groei minder met 3,8 procent. Dit kwam vooral door de Verenigde Staten waar de omzet met bijna 13 procent daalde. In andere landen met uitzondering van Aziëging weliswaar het volume omlaag, maar dit werd meer dan gecompenseerd door de hogere prijzen.
Aan de jaarcijfers is duidelijk te zien waar de bouw momenteel floreert. Behalve Aziëis dat vooral Oost-Europa en het zuidelijke Middenlandsezeegebied. Daar nam de omzet met dik 10 procent toe.

Ready-mix

De belangrijkste inkomstenbron is voor de Fransen de verkoop van cement en klinkers. Die zorgden voor een omzet van 3,1 miljard. Daar werd een stijging geboekt van 4,2 procent. Tweede product is de ready-mix waarvan voor 1,3 miljard werd verkocht. Dat betekent een stijging met 11,6 procent.
Ondanks de lichte daling in volumes verwacht de directie van Ciments Français een operationeel resultaat in lijn met de verwachting die bij de presentatie van de negenmaands cijfers is gegeven. Het brutoresultaat bedroeg toen 984 miljoen euro.

Reageer op dit artikel