nieuws

Verschil Randstadsteden bijdaling aantal banenzoekers

bouwbreed

Het aantal werkzoekenden zonder baan is afgelopen jaar met 18,8 procent gedaald tot 458.034. De afname voltrekt zich in vrijwel hetzelfde tempo bij de hoger en lager opgeleiden.

Uit de jongste cijfers van het Centrum voor Werk en Inkomen blijken opmerkelijke regionale verschillen. Amsterdam en Rotterdam blijven duidelijk achter bij de algehele opleving. Rotterdam kreeg slecht 11,7 procent van zijn banenzoekers aan het werk. Amsterdam kwam zelfs uit bij 11 procent. Den Haag (21,6 procent) en Utrecht (22,9 procent) daarentegen meldden een bovengemiddelde daling van het aantal banenzoekers.
De toenemende krapte op de arbeidsmarkt vertaalt zich niet in stijgende aantallen bouwvacatures bij het CWI. De aanvragen namen met 8 procent af tot amper 1300. De open plekken in de bouw worden meestal ingevuld na werving via de eigen website, de benadering van detacheerders of het inzetten van zelfstandigen. Bij het CWI namen de vacatures voor de nutsbedrijven en sectoren als transport en gezondheid afgelopen jaar met vele tientallen procenten toe.

Reageer op dit artikel