nieuws

Verlader ook schuldig bij overbelading

bouwbreed

In de nieuwe Wet wegvervoer goederen wordt geregeld dat niet alleen de vervoerder en de chauffeur, maar ook de verlader van goederen op een vrachtwagenaanhanger aansprakelijk gesteld wordt bij overbelading. Dat is althans het voornemen van CDA Tweede Kamerlid Ruud van Heugten die daarvoor samen met coalitiegenoten Lia Roefs (PvdA) en Ernst Cramer (CU) een amendement aan de wet toevoegde. Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft jaren gelobbyd voor de nieuwe wetgeving en de transportorganisatie is blij dat een Kamermeerderheid hetzelfde standpunt huldigt. “Het probleem van overbelading wordt hierdoor in de toekomst niet langer alleen op de vervoerders afgewenteld”, stelt TLN-voorzitter Alexander Sakkers. In Duitsland zijn verladers al langer mede aansprakelijk bij overbelading.

In de nieuwe Wet wegvervoer goederen wordt geregeld dat niet alleen de vervoerder en de chauffeur, maar ook de verlader van goederen op een vrachtwagenaanhanger aansprakelijk gesteld wordt bij overbelading. Dat is althans het voornemen van CDA Tweede Kamerlid Ruud van Heugten die daarvoor samen met coalitiegenoten Lia Roefs (PvdA) en Ernst Cramer (CU) een amendement aan de wet toevoegde. Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft jaren gelobbyd voor de nieuwe wetgeving en de transportorganisatie is blij dat een Kamermeerderheid hetzelfde standpunt huldigt. “Het probleem van overbelading wordt hierdoor in de toekomst niet langer alleen op de vervoerders afgewenteld”, stelt TLN-voorzitter Alexander Sakkers. In Duitsland zijn verladers al langer mede aansprakelijk bij overbelading.

Reageer op dit artikel