nieuws

Veel overnames en fusies energiesector

bouwbreed

Fusies en overnames in de elektriciteits- en gassector hebben in 2007 een hoogtepunt bereikt. De kredietcrisis had hierop geen vat. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers. Het totale overnamebedrag kwam uit op 372,5 miljard dollar, een stijging van 25 procent vergeleken met een jaar eerder. “Opvallend is dat na het aanbreken van de kredietcrisis geen enkele vermindering van activiteit in transacties is opgetreden”, zeggen de onderzoekers.

Fusies en overnames in de elektriciteits- en gassector hebben in 2007 een hoogtepunt bereikt. De kredietcrisis had hierop geen vat. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers. Het totale overnamebedrag kwam uit op 372,5 miljard dollar, een stijging van 25 procent vergeleken met een jaar eerder. “Opvallend is dat na het aanbreken van de kredietcrisis geen enkele vermindering van activiteit in transacties is opgetreden”, zeggen de onderzoekers.

Reageer op dit artikel