nieuws

Variabel zwembad

bouwbreed

Utrecht Aan de rand van het Rijnse Park, in Leidsche Rijn, werken mensen van BV Aannemingsmaatschappij ABM Amersfoort aan het kleuterbad dat onderdeel is van het nieuwe zwembad Fletiomare. Het door Koppert+Koenis Architecten ontworpen complex vervangt het huidige zwembad dat is gebouwd in 1971 en het wedstrijdbad in 1979.

Utrecht Aan de rand van het Rijnse Park, in Leidsche Rijn, werken mensen van BV Aannemingsmaatschappij ABM Amersfoort aan het kleuterbad dat onderdeel is van het nieuwe zwembad Fletiomare. Het door Koppert+Koenis Architecten ontworpen complex vervangt het huidige zwembad dat is gebouwd in 1971 en het wedstrijdbad in 1979.
De nieuwbouw, noodzakelijk om aan de tegenwoordige eisen te kunnen voldoen, is 3600 vierkante meter groot. Hierin is plaats voor het kleuterbad, een kantine, bubbelbaden, twee 25-meterbaden van 15 meter breed: een wedstrijdbad en een doelgroepenbad dat is voorzien met het nieuwste type beweegbare bodem. Het waterpeil kan variëren, waardoor het bad voor allerlei doeleinden, zoals watergewenning in ondiep water, geschikt kan worden gemaakt. Extra aandacht is er voor het terugdringen van nagalmtijd en chloorlucht.
De gemeente Utrecht is opdrachtgever voor de bouw van het zwembad waaraan ook Hellebrekers Technieken uit Nunspeet en KWB Kunststofwerktuigbouw uit Boxtel als onderaannemer meewerken.
ABM Amersfoort is afgelopen zomer begonnen aan het werk dat in november dit jaar wordt opgeleverd. Het oude zwembad wordt gesloopt.
Foto: Ton Borsboom
Tekst: Inge Pranger

Reageer op dit artikel