nieuws

Topman ABB stapt op ondanks recordwinst

bouwbreed

Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB heeft vorig jaar een recordwinst geboekt van 3,8 miljard dollar, een ruime verdubbeling ten opzichte van de winst van 1,4 miljard dollar in 2006. Tegelijk kondigde ABB gisteren het onverwachte vertrek aan van topman Fred Kindle, die het bedrijf met onmiddellijke ingang verlaat. De winst overtrof de verwachtingen van analisten, die uitgingen van een nettowinst van 3,1 miljard dollar. De omzet van ABB, dat technologie levert voor krachtcentrales en stroomnetwerken, ging met 19 procent omhoog naar 29,2 miljard dollar. Het bedrijf maakte zijn resultaten een dag eerder bekend dan verwacht. Het vertrek van Kindle heeft volgens het concern te maken met meningsverschillen over de koers van het bedrijf.

Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB heeft vorig jaar een recordwinst geboekt van 3,8 miljard dollar, een ruime verdubbeling ten opzichte van de winst van 1,4 miljard dollar in 2006. Tegelijk kondigde ABB gisteren het onverwachte vertrek aan van topman Fred Kindle, die het bedrijf met onmiddellijke ingang verlaat. De winst overtrof de verwachtingen van analisten, die uitgingen van een nettowinst van 3,1 miljard dollar. De omzet van ABB, dat technologie levert voor krachtcentrales en stroomnetwerken, ging met 19 procent omhoog naar 29,2 miljard dollar. Het bedrijf maakte zijn resultaten een dag eerder bekend dan verwacht. Het vertrek van Kindle heeft volgens het concern te maken met meningsverschillen over de koers van het bedrijf.

Reageer op dit artikel