nieuws

Subsidie voor proefprojecten energiebesparing woningen

bouwbreed

Minister Vogelaar (wonen) trekt 4,5 miljoen euro uit voor proeven met innovatieve vormen van energiebesparing in woningen. Dat heeft haar departement gisteren bekendgemaakt.

Het bedrag komt in een subsidiepot waar gemeenten, corporaties en projectontwikkelaars een beroep op kunnen doen. Met de subsidieregeling wil Vogelaar kennis opdoen over slimme en betaalbare energiebesparende maatregelen in de gebouwde omgeving. Deze innovatieve maatregelen moeten uiteindelijk op grote schaal worden toegepast.
Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten de projecten aan diverse voorwaarden voldoen. Zo moet het gaan om projecten van minstens 50 woningen die drie jaar na de start van de bouw of renovatie afgerond zijn. De proef moet er toe leiden dat de CO2-uitstoot flink wordt teruggedrongen, minstens met 45 procent ten opzichte van de CO2-uitstoot in 1990.
Volgens het departement krijgen alleen de beste projecten een subsidie. Een proefproject maakt een grotere kans op een bijdrage als het ook zeer geschikt is voor een grootschalige toepassing. Per project wordt er maximaal 500.000 euro subsidie gegeven.

Reageer op dit artikel