nieuws

Strukton voert omzet met 20 procent op

bouwbreed Premium

Strukton voert omzet met 20 procent op

Strukton voert omzet met 20 procent op

Strukton heeft afgelopen jaar zijn omzet met 20 procent opgevoerd tot 1,1 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse Spoorwegen, het moederconcern van de Maarssense bouwonderneming.
De omzettoename is het gevolg van autonome groei, maar vooral ook van de overname van installatiebedrijf WorkSphere en enkele kleinere acquisities.
Strukton boekte een bedrijfsresultaat van 23 miljoen euro. Dat is 14 miljoen euro minder dan het jaar ervoor. De daling wordt veroorzaakt door tegenvallende resultaten in de utiliteitsbouwsector. Die zijn weer het gevolg van stijgende inkoopprijzen en hoge inschrijfkosten op publiek private samenwerkingsprojecten.
Als enige bouwer dong Strukton in 2007 mee naar vijf pps-werken. Dat leverde een kostenpost op van ruim 10 miljoen euro. De baten ervan worden in de toekomst verwacht, aldus de NS.

Reageer op dit artikel