nieuws

Sterke winstgroei voor Legrand

bouwbreed Premium

De Franse grootfabrikant van elektrische materialen Legrand heeft de winst vorig jaar met 67 procent zien stijgen naar 421 miljoen euro. De omzet kwam 10,5 procent hoger uit op 4,128 miljard euro terwijl de marge met een vol procentpunt toenam naar 17,5 procent. Legrand, in ons land eigenaar van Van Geel Legrand in Boxtel, ziet de ontwikkelingen in 2008 met vertrouwen tegemoet.

De Franse grootfabrikant van elektrische materialen Legrand heeft de winst vorig jaar met 67 procent zien stijgen naar 421 miljoen euro. De omzet kwam 10,5 procent hoger uit op 4,128 miljard euro terwijl de marge met een vol procentpunt toenam naar 17,5 procent. Legrand, in ons land eigenaar van Van Geel Legrand in Boxtel, ziet de ontwikkelingen in 2008 met vertrouwen tegemoet.
Legrand heeft eigen vestigingen in meer dan 60 landen en voert naar eigen zeggen 130.000 verschillende producten die een aandeel van bijna 20 procent op de wereldwijde markt voor elektrische materialen en kabels opleveren. Afgelopen jaar ging de omzet in Frankrijk omhoog met 6,3 procent, in de andere Europese landen – waaronder Nederland – echter met 12,8 procent. Topman Gilles Schnepp spreekt dan ook over een ‘uitstekende prestatie’ en blijft optimistisch voor de nabije toekomst: ”Voor 2008 mikken we, rekening houdend met een economische verzwakking maar niet met grote conjuncturele veranderingen op de markten op een omzetgroei van 7 tot 9 procent.”

Reageer op dit artikel