nieuws

Stenen bikken

bouwbreed

Tachtigduizend stenen van de historische tramloods uit Leeuwarden worden momenteel afgebikt in een boerenschuur in Warns. Zes medewerkers van sociale werkvoorziening Empatec uit Sneek zijn daar ongeveer tachtig dagen mee bezig. Ze bikken ongeveer 1500 à 2000 stenen per dag. De oude tramloods werd in 1899 in gebruik genomen bij de opening van de tramlijn Leeuwarden- Sint Jacobiparochie. Op de plek waar de loods stond, komt nieuwbouw. De loods wordt in Stavoren steen voor steen opgebouwd waar het onderdeel vormt van een stoomtreinenmuseum. Bouwbedrijf Lont BV uit Sint Annaparochie heeft de opdracht voor de wederopbouw gekregen. 

Tachtigduizend stenen van de historische tramloods uit Leeuwarden worden momenteel afgebikt in een boerenschuur in Warns. Zes medewerkers van sociale werkvoorziening Empatec uit Sneek zijn daar ongeveer tachtig dagen mee bezig. Ze bikken ongeveer 1500 à 2000 stenen per dag. De oude tramloods werd in 1899 in gebruik genomen bij de opening van de tramlijn Leeuwarden- Sint Jacobiparochie. Op de plek waar de loods stond, komt nieuwbouw. De loods wordt in Stavoren steen voor steen opgebouwd waar het onderdeel vormt van een stoomtreinenmuseum. Bouwbedrijf Lont BV uit Sint Annaparochie heeft de opdracht voor de wederopbouw gekregen. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels