nieuws

Stakingsacties in kleinmetaal voortgezet

bouwbreed

CNV Bedrijvenbond zet vandaag de stakingsacties in de kleinmetaal onverminderd door. Zwaartepunt zal liggen in Oost-Nederland, waar het werk bij vestigingen van installateurs Visser 0x26 Smit Hanab, Alewijnse en Kropman voor vierentwintig uur zal worden stilgelegd.

CNV Bedrijvenbond zet vandaag de stakingsacties in de kleinmetaal onverminderd door. Zwaartepunt zal liggen in Oost-Nederland, waar het werk bij vestigingen van installateurs Visser 0x26 Smit Hanab, Alewijnse en Kropman voor vierentwintig uur zal worden stilgelegd.
De CNV Bedrijvenbond wil met de stakingsacties een betere cao voor de vierhonderdduizend werknemers in de metaaltechniek afdwingen.
De bond eist 3,5 procent loonsverhoging. Bovendien moet de door werkgevers voorgestelde afschaffing van leeftijdsdagen van tafel.
Gisteren werd bij tien bedrijven het werk onderbroken.

Reageer op dit artikel