nieuws

Spoorbouwers puttenuit hetzelfde netwerk

bouwbreed

BAM, Volker Wessels en Strukton zitten voortaan op één lijn bij het aanvragen van buitendienststellingen van het spoor. De spoorbedrijven van de bouwers maken sinds deze maand alle gebruik van hetzelfde door Strukton Railinfra ontwikkelde systeem (GAB). Dankzij de werkwijze kunnen de aannemers alle aanvragers van buitendienststellingen op de voet volgen, van verzoek tot acceptatie. Het systeem is voor BAM Rail, VolkerRail en Strukton Rail een aanwinst omdat efficiënter en veiliger de schaarse capaciteit van het spoor benut kan worden. Via het internet wordt GAB aangeboden aan 300 gebruikers. In de volgende fase krijgt spoorbeheerder ProRail een koppeling op het systeem.

BAM, Volker Wessels en Strukton zitten voortaan op één lijn bij het aanvragen van buitendienststellingen van het spoor. De spoorbedrijven van de bouwers maken sinds deze maand alle gebruik van hetzelfde door Strukton Railinfra ontwikkelde systeem (GAB). Dankzij de werkwijze kunnen de aannemers alle aanvragers van buitendienststellingen op de voet volgen, van verzoek tot acceptatie. Het systeem is voor BAM Rail, VolkerRail en Strukton Rail een aanwinst omdat efficiënter en veiliger de schaarse capaciteit van het spoor benut kan worden. Via het internet wordt GAB aangeboden aan 300 gebruikers. In de volgende fase krijgt spoorbeheerder ProRail een koppeling op het systeem.

Reageer op dit artikel