nieuws

Speeleiland Vlaardingse herstructureringswijk

bouwbreed

Voor de jeugd in de Vlaardingse herstructureringswijk Babberspolder-Oost wordt een speciale speelvoorziening aangelegd.

In het midden van een nog te graven waterberging met een oppervlakte van 5000 vierkante meter wordt een niervormig speeleiland opgeworpen. De speelvoorziening is bedacht door de Schiedamse kunstenaar Roel Crul en Wouter Vroom, vormgever buitenruimte bij de gemeente Vlaardingen. De schooljeugd mocht meepraten over de inrichting.
Op het eiland van 80 bij 30 meter komt een speeltuin met als hoofdattractie een houten fort aan de waterkant en een trekpontje naar het park aan de overzijde. Scholen uit de wijk kunnen het eiland gebruiken voor lessen in de open lucht. Bij de bouw wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame materialen. Zo krijgt het dak van het paviljoen een mos-sedemdak. De gemeente en corporatie Waterweg Wonen betalen de kosten van ongeveer negen ton. Het werk wordt in maart aanbesteed. Volgens de planning wordt dit voorjaar begonnen met het graven van de waterberging. Het speeleiland moet deze zomer klaar zijn.

Het houten fort aan de waterkant is de belangrijkste attractie.

Reageer op dit artikel