nieuws

Slechte grasmat scheelt stadion Arena belasting

bouwbreed Premium

De kwaliteit van de grasmat in de Amsterdam Arena, waar afgelopen weekeinde Dick van Well’s Feyenoord een gevoelige nederlaag leed, betekent een lastenverlichting voor het stadion. De onroerendezaakbelasting gaat omlaag, zo heeft de Hoge Raad uitgemaakt. Al jaren steggelen de Amsterdamse belastinggaarder en het stadion over de vraag hoe hoog de Woz-waarde is van het stadion. In 2005 heeft de Belastingkamer van het Amsterdamse Gerechtshof al eens uitgemaakt dat daarbij de abominabele kwaliteit van de grasmat de waarde van het stadion drukt.

De kwaliteit van de grasmat in de Amsterdam Arena, waar afgelopen weekeinde Dick van Well’s Feyenoord een gevoelige nederlaag leed, betekent een lastenverlichting voor het stadion. De onroerendezaakbelasting gaat omlaag, zo heeft de Hoge Raad uitgemaakt. Al jaren steggelen de Amsterdamse belastinggaarder en het stadion over de vraag hoe hoog de Woz-waarde is van het stadion. In 2005 heeft de Belastingkamer van het Amsterdamse Gerechtshof al eens uitgemaakt dat daarbij de abominabele kwaliteit van de grasmat de waarde van het stadion drukt.
Later heeft de belastingkamer van de Rechtbank Amsterdam het tegenovergestelde uitgesproken. Althans, die verklaarde dat de afschrijving als gevolg van het minimaal vier keer per jaar vervangen van de grasmat niet leidt tot verhoging van het afschrijvingspercentage.
De Hoge Raad heeft nu een definitief einde gemaakt aan de discussie. Die was het eens met het hof dat zulk slecht gras tot waardevermindering van het stadion leidt.

Reageer op dit artikel