nieuws

Simulator voor nieuwe staalcontracten LME

bouwbreed

De Londense metaalbeurs LME heeft een on-line simulator ontwikkeld voor de termijncontracten staal. Met de simulator kunnen inkopers, verkopers, verwerkers en andere bedrijven in de sector zelf nagaan hoe de termijncontracten werken en vooral of de ‘hedging’ voordelen kan opleveren.

De Londense metaalbeurs LME heeft een on-line simulator ontwikkeld voor de termijncontracten staal. Met de simulator kunnen inkopers, verkopers, verwerkers en andere bedrijven in de sector zelf nagaan hoe de termijncontracten werken en vooral of de ‘hedging’ voordelen kan opleveren.
De handel in nieuwe termijncontracten in staal begint mondjesmaat op 25 februari terwijl de echte ‘ring trading’ op 28 april start. “De simulator stelt bedrijven uit alle schakels van de staalketen, waaronder de bouwsector en staalhandelaren, in staat hun eisen en kenmerken te kiezen en de voortgang van een hedgingprogramma tot het einde te volgen. Ook zijn interactieve illustraties van hedgingstrategieën en een uitleg over de belangrijkste handelstermen op de LME opgenomen”, zegt Liz Milan, directeur staalproject LME.
“De simulator een reactie op de belangstelling van staalindustrie en leden van de LME.

Reageer op dit artikel