nieuws

Rotterdam investeert in Centraal District

bouwbreed

In het Rotterdamse stationskwartier worden de komende jaren op grote schaal dichte plinten uitgebroken ten behoeve van de vestiging van winkel-, kantoor- en horecafuncties. Het moet zorgen voor verlevendiging van het ‘Centraal District Rotterdam’.

In het Rotterdamse stationskwartier worden de komende jaren op grote schaal dichte plinten uitgebroken ten behoeve van de vestiging van winkel-, kantoor- en horecafuncties. Het moet zorgen voor verlevendiging van het ‘Centraal District Rotterdam’.
Ook in de 600.000 vierkante meter nieuw gebouwen die de komende tien jaar rond het volledig vernieuwde Centraal Station worden gebouwd, krijgen de plinten bijzondere aandacht. Gemeente en marktpartijen ING, Unilever, Groothandelsgebouw, LSI en Corio willen dat het Centraal District een bruisende 24-uurseconomie wordt, waar zeven- tot vijftienduizend nieuwe werknemers terecht kunnen en dat jaarlijks 75 miljoen reizigers verwerkt.
Bij het eerste pand dat inmiddels wordt aangepakt – het voormalige Expeditie Knooppunt (‘Central Post’) – lijkt dat laatste te lukken. Onder de Rotterdamse bedrijven met internationale uitstraling die hier ruimte willen huren zijn Ingenieursbureau Zonneveld, Rem Koolhaas’ architectenbureau OMA en lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Opdrachtgever is LSI Projectinvestment, het ontwerp komt van Claus en Kaan.

Reageer op dit artikel