nieuws

Referendum over sluiting Tempelhof

bouwbreed Premium

De actiegroep tot het behoud van de Berlijnse luchthaven Tempelhof heeft voldoende handtekeningen opgehaald om een referendum af te dwingen. Ruim 170.000 Berlijners ondersteunen de oproep tot een volksraadpleging. De actie wordt gesteund door de christendemocratische oppositiepartij CDU en het bedrijfsleven. Het midden in Berlijn gelegen vliegveld Tempelhof is 300 hectare groot.

De actiegroep tot het behoud van de Berlijnse luchthaven Tempelhof heeft voldoende handtekeningen opgehaald om een referendum af te dwingen. Ruim 170.000 Berlijners ondersteunen de oproep tot een volksraadpleging. De actie wordt gesteund door de christendemocratische oppositiepartij CDU en het bedrijfsleven. Het midden in Berlijn gelegen vliegveld Tempelhof is 300 hectare groot.
De huidige stadsregering zegt, wat de uitkomst van het referendum ook moge zijn, de luchthaven te sluiten.

Reageer op dit artikel