nieuws

Prins verdient goed aan verkoop huis

bouwbreed

Prins Willem-Alexander heeft zijn huis aan het Noordeinde in Den Haag vorig jaar voor 3.250.000 euro verkocht. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster. De transactie had op 20 december 2007 plaats.

Prins Willem-Alexander heeft zijn huis aan het Noordeinde in Den Haag vorig jaar voor 3.250.000 euro verkocht. Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster. De transactie had op 20 december 2007 plaats.
De prins heeft in veertien jaar bijna 3 miljoen aan het pand naast Paleis Noordeinde verdiend. Hij kocht het rond de jaarwisseling van 1992/1993 voor 750.000 gulden (ongeveer 340.000 euro) van zijn grootmoeder, prinses Juliana. Volgens AD Haagsche Courant is de Rijksgebouwendienst de koper. Die wil het gebouw gebruiken voor de beveiling van het paleis. De toen nog ongehuwde prins betrok het pand tussen het paleis en een lingeriewinkel in 1995, nadat het uitvoerig en naar zijn ideeën was opgeknapt. Zijn secretariaat kwam op de benedenverdieping en zijn privévertrekken op de eerste etage.

Reageer op dit artikel