nieuws

Prijsvraag van Deense windenergiebranche

bouwbreed

De windenergiebranche in Denemarken hoopt met een internationale prijsvraag voor studenten op nieuwe en creatieve oplossingen voor de bouw van turbines op zee. Turbinefabrikanten Vestas, Siemens Wind Power en andere spelers in de branche lanceerden de wedstrijd op 1 februari samen met opleidingsinstellingen.

De windenergiebranche in Denemarken hoopt met een internationale prijsvraag voor studenten op nieuwe en creatieve oplossingen voor de bouw van turbines op zee. Turbinefabrikanten Vestas, Siemens Wind Power en andere spelers in de branche lanceerden de wedstrijd op 1 februari samen met opleidingsinstellingen.
Volgens de initiatiefnemers vergt de installatie van offshore windmolens gezien de belasting waaraan ze blootstaan, een nieuwe manier van denken die juist studenten in huis hebben. De winnaars van ‘Creative Offshore Challenge ’08 – Think Wind’ maken aanspraak op 5000 euro en een helikoptervlucht over een offshoreturbinepark. De vijftien beste voorstellen halen de finale.

Reageer op dit artikel