nieuws

‘Politiek moet ja zeggen tegen tweede zeesluis’

bouwbreed

De Haagse politici moeten eens ophouden met weer een onderzoek naar de tweede zeesluis in IJmuiden. Dit zegt de Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers in het blad Zeehavens Amsterdam. “Het is te gek voor woorden dat er zo lang gestudeerd moet worden op een tweede grote sluis. Ik heb er begrip voor als Den Haag zegt: ik heb er het geld nu nog niet voor, maar hij moet er natuurlijk wel komen, in plaats van weer een studie te beginnen”, aldus Hooijmaijer. Hij vindt verder dat Zeehavens Amsterdam een veel zwaardere lobby moet inzetten in politiek Den Haag. “Als het over nationaal havenbelang gaat, wordt er in Den Haag uitsluitend aan Rotterdam gedacht. Zelfs een economische hotspot als de luchthaven Schiphol moet het in Den Haag tegen de Rotterdamse haven afleggen.”

De Haagse politici moeten eens ophouden met weer een onderzoek naar de tweede zeesluis in IJmuiden. Dit zegt de Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers in het blad Zeehavens Amsterdam. “Het is te gek voor woorden dat er zo lang gestudeerd moet worden op een tweede grote sluis. Ik heb er begrip voor als Den Haag zegt: ik heb er het geld nu nog niet voor, maar hij moet er natuurlijk wel komen, in plaats van weer een studie te beginnen”, aldus Hooijmaijer. Hij vindt verder dat Zeehavens Amsterdam een veel zwaardere lobby moet inzetten in politiek Den Haag. “Als het over nationaal havenbelang gaat, wordt er in Den Haag uitsluitend aan Rotterdam gedacht. Zelfs een economische hotspot als de luchthaven Schiphol moet het in Den Haag tegen de Rotterdamse haven afleggen.”

Reageer op dit artikel